John Henrik Molich Rimestad
Behandling - Meditation - Undervisning
Forside Meditation Behandlinger Undervisning John Henrik
.
.
Meditation 2
Som med så meget andet, er det svært med ord at fortælle hvad den meditative tilstand er. Det skal opleves...
Meditation er som udgangspunkt 2 ting. 1- den meditative tilstand. 2- en række teknikker, der med større eller mindre held, der har som formål at komme komme i meditativ tilstand.
1- Den meditative tilstand er en tilstand i bevidstheden, som ikke er domineret af jeg-mæssige tanker eller følelser. Det er en tilstand, hvor impulser, tanker, billeder kommer til os uden vi forsøger at kontrollerer. I det øjeblik vi forsøger med vores Jeg at ville noget, så lukker tilstanden og vi bliver mentale. I den meditative tilstand får vi kontakt til et højere sted i bevidstheden end den almindelige jeg-bevidsthed. Vi får impulser fra vores essens, vores ubevidste, vores højere selv, vores spiritualitet. Altså vi kan finde frem til hvem vi i virkeligheden er og hvad vi har med i dette liv af viden, færdigheder og kunnen..
2- Vi kan bruge forskellige meditationsteknikker der alle arbejder med tanker og bevidsthed. Teknikker hjælper os til at styre vores tanker og hjælpe vores bevidsthed med at give slip på tankerne. Når vi arbejder med meditation og bevidsthed er tankerne vores største problem, i alt fald de tanker der er produkt af vores jegs modstand på meditation.
.
Tilbage til Meditation.
 
Selvudvikling
Selvudvikling handler om arbejdet med personligheden. Altså få kikket på de ting der har gjort at vi har lukket af for kontakten til spiritualiteten. Selvudvikling betyder at vi ser på os selv i forhold vores nuværende situation, og ser på de ting der fungerer og de ting der ikke fungerer.
Vi bliver nødt til at se på vores fortid, barndom og forholdet til vores far og specielt mor. Det kan være i forskellige fra person til person hvilke tidspunkter af barndommen der har være problemfyldte. Omstændighederne omkring fødsel og undfangelsen har haft stor indflydelse på vores spæde Jeg-dannelse.
I arbejdet på at finde frem til vores oprindelige spirituelle identitet, bliver vi også nødt til at se de på kulturelle begrænsninger vi er vokset op under og måske stadig befinder os i.
Sidst men ikke mindst er det vigtig med tid, tålmodighed og kontinualitet. Selvudvikling er ikke noget der overstås på en enkelt weekend. eller noget vi går til hver tirsdag. Det tager lang tid, måske mange år, at lave nogle varige ændringer af sin personlighed. Man kan faktisk tale om at selvudvikling er en livsindstilling, hvor vi tager os og vores udvikling alvorlig, og hvor vi kontinuerligt arbejder på at blive bedre mennesker, inden vi forlader denne verden.
. . .
.
 

 

 

 

 

 

 

John Henrik Molich Rimestad Tlf. 51 23 63 05 Adresse: Hyrdevej 21, 8500 Grenaa Mail: meditation@live.dk
.